26 Ocak 2010 Salı

Kupaya veda maçı: Eskişehirspor - Tokatspor

İlk yarı kadro derinliğimizin olmayışının, talihsizce yenen gollerin acısını çekerek uzakta kaldığımız Türkiye Kupası'nda son maçımıza çıkıyoruz. Açıklanan 18 kişilik kadroya baktığımız zaman:


Kaleci:
Atilla, Kayacan
Defans: Sezgin, Vucko, Nadarevic, Volkan, Murat
Orta saha: Veysel, Ragıp, Alper, Fahri, Sezer, Caner, Mikail, Erkan, Sefa
Forvet: Jaycee, Adem

olduğunu görüyoruz. Bu maç aslında paradan ziyade genç ve yeni katılan oyuncularımızı kazanma açısından önemli bir maç. Çünkü baktığımızda henüz 4 gün önce profesyonel yapılan ve altyapımızın en yetenekli isimlerinden olduğunu söylediğim Mikail kendine ilk 18'de yer buldu. Bunun yanında, daha önce ilk 18'e alınmasına rağmen hiç profesyonel maç oynamamış Sefa da bu maçın ilk 18'inde yer alıyor. Nasıl ki Alper'i kazandıysak; bu iki yetenekli ismi de kazanabiliriz. Bu maçlar bu genç oyuncularımızı kazanmak için en güzel fırsatlardan biridir bence.

Mikail'den önceki yazımda da bahsetmiştim fakat biraz da Sefa'dan bahsetmek istiyorum. Sefa Cengiz 90 doğumlu. Eskişehir'li bir oyuncumuz. Ve gözümüzün önünde dururken Beşiktaş'a kaptırdığımız Onur Bayramoğlu'nun da arkadaşı. Aynı okul takımında mücadele ederken Onur orta sahanın ileri kısmında, Sefa'ysa geri kısmında mücadele ediyordu. Ve bence yetenek anlamında en az Onur kadar başarılı bir isim. Onur'un en büyük avantajı bir profesyonel takımda oynamak oldu. Bozüyük'te oynadıktan sonra kendini gösterdi. Sefa da oynayabilirse kendini gösterip tıpkı Alper gibi taraftarın gözüne girecektir diye düşünüyorum. A2'mizde defalarca kez forma giyen Sefa tam bir duran top ustası. Frikikten özellikle Beşiktaş'ın A2 takımına geçen sene attığı gol hala aklımda. Bu golü de içeren, Sefa'nın bir videosu var onu da paylaşayım:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=219416614610&ref=mf

Alper'in 5 gün içerisinde 160 dakika oynadığını düşünürsek bence onu sahaya sürmek çok da mantıklı değil. Onun yerine Manisa maçında son 20 dakikada kendini gösteren ve oldukça iyi bir performans sergileyen Veysel düşünülmelidir. Yanında görev verilirse Sefa'nın da oynayabileceğini düşünüyorum. Ve hatta Mikail de ilk 11'de başlayabilir ama ben Rıza Hoca'nın gençleri ilk yarı oynatmayacağına inanıyorum. Onun yerine yeni transferlerimizi görmek amacıyla oynatacaktır. Hücum hattında zaten seçeneğimiz kısıtlı. Ümit Karan ve Mehmet Yılmaz riske edilmemiş. Bu da Jaycee'ye forma şansı demektir. Jaycee'nin de maç eksiği olmadan gelmesi ve lisansının dün yetiştirilmesi oynayabileceği anlamına geliyor. Bunun yanında Sezer Öztürk ve Caner Celep'in de forma giyebileceğini düşünüyorum.

Yeneriz, yeniliriz çok da önemli değil açıkçası. Önemli olan bence genç oyuncularımızı kazanabilmek. Alacağımız 100 bin euro, bir oyuncumuzu kazanmak kadar değerli olmaz bizim için. Ligde Trabzonspor maçını kaybettiğimizde o kadar da üzülmemiştim. Çünkü o maçta 2 ismi kazandık: Alper ve Adem Sarı. Bence bu çok daha güzel oldu. Bu maçta da yeni transferlerimizi ve geleceğimiz olan gençlerimizi bağrımıza basalım. Sakatlıksız, güzel bir maç olması dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails