12 Ocak 2010 Salı

U18 Takımımız ve Genç Yeteneklerimiz

U18 takımımızı elimden gelebildiğince takip etmeye çalışıyorum. Ve ileride A takımda oynayabilecek kapasitede oynayabilecek oyuncularımız olduğunu daha önce eskisehirspor.com forumunda U18 Akademi Takımımız başlığı altında söylemiştim. Fenerbahçe karşısındaki 2-0'lık mağlubiyetimiz kimseyi yanlış düşünmeye sevketmesin bence. Bireysel hatalardan ötürü, ve bir türlü golü bulamamız sonucu mağlup olmuştuk.

Öncelikle Eskişehir'li bir yıldızımızı elimizden kaçırdığımıza dikkati çekmek istiyorum. Sol Bek "Erçin Eskier"
Elimizden kaçırdık derken, almadık falan değil yani. U18 takımımızda forma giyen oyuncumuzdu Erçin. Ama maalesef Çankırı Belediyespor'a verdik. Hem de bonservisiyle! U18 liginden, 2. Lig A kategorisi gibi profesyonel bir lige gitmesi ne kadar başarılı olduğunu gösteriyordur sanırım. Eskişehir doğumlu olması da ayrı bir üzülme sebebi... Umarım orada başarılı olur Erçin..



Forumda defalarca kez yazdığım isim: Mikail Albayrak.
Sonunda meyvesini A takımla birlikte Antalya kampına çağrılarak aldı. Bilmeyenler için hatırlatayım, 92'li genç yeteneğimiz Lyon'dan amatör vize ile transfer edilmişti. Sol açık mevkiinde oynuyor. Oldukça teknik ve süratli. Ve bence bir sol açıkta gerekli olması gereken, dribbling, hız ve teknik kabiliyetlerine sahip. Fiziğinin henüz kuvvetli olmaması dezavantajı. Bunu da A takımla birlikte idmana çıkarak ve özel antrenmanlarla yenmesi gerekiyor. Gerçekten 1-2 seneye kadar sol açığımızda görebileceğimiz bir isim Mikail ama son günlerde performansında bir düşüş var. Topla çok fazla oynamaya başladı. Gözlerin üzerinde olması umarım performansını ve antrenmanını etkilemez. Çünkü çok iyi bir teknik yapısı var. Üzerinde durulmalı.


Esat Özdemir : Aslında sadece U18 değil, A2 liginden de tanıdığımız bir isim Esat Özdemir. Ortasahada görev yapıyor. Aynı zamanda profesyonel sözleşmeye de sahip Esat. Özellikle pas ve asist konusunda oldukça beğeniyordum ben izlediğim maçlarda Esat'ı. Bir anda durup, oyunu ters yöne çevirebilme yetisi olan bir isim. Ama uzun süredir ne A2'de ne de U18'de forma giyiyor. Umarım ciddi bir sakatlığı yoktur. Ogün Temizkanoğlu tarafından U19 Milli Takım aday kampına çağrılmış olması da kalitesini gösteriyor.

Selman Çiçek: O da Esat gibi A2 takımda da forma giyiyordu, ama U18 kurulmasıyla beraber burada forma giymeye başladı. Sağ kanatta oynuyor. Teknik kapasitesi ve hücum gücü yüksek. Gole de yakın bir isim. 5 golü var U18 liginde. Mikail'le çok iyi bir ikili oluşturuyorlar. Fenerbahçe maçında çalımlayarak çizgiye kadar indiği topu eğer içeri verebilse belki de kazanabilirdik. Defansif yönünü ve fiziğini de geliştirirse kadromuza bir ismi daha katmış oluruz.

Bunun yanında iki Eskişehir'li oyuncumuz: Gökhan Köseoğlu ve kaptan Onur Çakmakçı'nın da göz önünde tutmakta fayda olduğunu düşünüyorum ben.

Ne kadar son 3 maçını kazanamasa da bundan önceki 7 maçının 7sininde de 19 gol atıp yalnızca 6 gol yiyerek galip gelen U18 takımımız performansıyla alkışı hak ediyor bence. Ve bu performanslarının birilerinin gözüne batması gerekiyor.

Bunlar bizim geleceğimiz, eğer Süper Lig'de kalıcı başarılar istiyorsak bu isimlerin üzerinde durmalıyız. Gerek yönetim, gerekse teknik kadro üzerine düşeni yapmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails