24 Ocak 2010 Pazar

Eskişehirspor: 1 Manisaspor: 0

Turkcell Süper Lig'in 2. devresine 3 puanla başlamak çok güzel oldu. Manisaspor gibi özellikle savunma anlamında iyi bir ekibi yenmek büyük bir başarı bana göre. Zaten kupada da oldukça başarılı olan Ege ekibi, oynadığı son 4 kupa maçında 2 beraberlik ve 2 galibiyet alarak moralli gelmişti. Bunun yanında yaptıkları Şener Aşkaroğlu, Gabriel, Ersen Martin gibi transferleri de takıma adapte olmuştu.

Bizdeyse eksikler çok fazlaydı. Sakatlıktan yeni çıkmış Mehmet Yılmaz, Erkan Zengin, Çarşamba günü 90 dakika maç oynamış Alper belki de eksiklerimizden dolayı ilk 11'de forma giydiler.

Savunma anlamında iyi işler yapıyoruz. Nadarevic ve Sezgin ikilisi takıma bomba gibi döndü bence ve çok iyi bir ikili yakaladık. Bunu daha önceki maçlarda da söylemiştim. Isaac gibi hızlı oyuncuları olması Vucko'yla oynarsak işimizi zorlaştırabilirdi. Erkan Zengin takıma yavaş yavaş ayak uyduruyor bence. Sonuçta artık kafasında Trabzon'da oynama hayalleri kuran, Fenerbahçe'ye gol atınca sevinemeyen Burak Yılmaz'dan daha fazla katkı sağlayacağı kesin.

Koray her zamanki gibi, müthiş dribblingleri ve bindirmeleriyle takımın ve taraftarın vazgeçilmezi olduğunu gösteriyor. Tek eksiği o güzel çalımlardan ve depardan sonra yapacağı orta, pas ve çekeceği şut tercihleri. Onları da oturttuğu zaman milli takıma bile göz kırpacağına inanıyorum ben Koray'ın.

Alper Çarşamba 90 dakika oynadıktan sonra bu ağır koşullarda mücadele etti. Çalımları, uzaktan şut çekmesi kendine güveninin arttığının göstergesi. Bu yolda devam ederse, A milli takım forması çok da uzak değil ona da. Veysel de son 15 dakikada girip oldukça iyi pres yapmış. Gerçekten çok güzel gelişmeler bunlar. Çünkü yedek kulübeniz ne kadar genişse o kadar rahatlatır sizi. Rıza Hoca tam saha presini seven bir teknik adam. Bu da ilk 11'deki oyuncularınızın dakika 60-70'ten sonra oyundan düşmesi demek. Eğer yükseği hedefleyen bir takımsanız da oyunun kaderini değiştirebilecek, presle koşabilecek iyi oyunculara sahip olmanız ve onları sahaya sürmeniz gerekir. Kupadaki Fenerbahçe ve ligdeki Beşiktaş mağlubiyetlerimizden çıkan en güzel sonuç bu zaten: kulübe yetersizliği. Ama şimdi yeterli derinliğin oluştuğuna inanıyorum. Bu da hırsı, mücadeleyi arttıracaktır.

O soğukta tribünde takımımızı yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımızı, bizlere bu soğuklarda o sıcacık galibiyeti getiren takımımızı, teknik kadromuzu kutluyorum. Maç fazlasıyla 6.lığa oturduk. Bu başlangıcımız olsun, daha güzel günler bizi bekliyor: Eseses kikiki eski eski es!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails