14 Ocak 2010 Perşembe

Alper Potuk U19 Milli Takım'da!

Bu sene sakatlıklarla çok uğraşsak da, bize getirisi Alper Potuk gibi genç Eskişehir'li bir yeteneği kazanmamız oldu. Trabzon'a deplasmanda yenildiğimiz maçta sonradan girmesine rağmen takıma ne kadar hareket getirdiğini görmüştük. Ve o maçta yenilsek de, böyle bir genç oyuncuyu kazandığımız için içim daha rahattı. Daha sonra hiç korkmadan Fenerbahçe maçında ilk 11'de sahaya çıktı ve Eskişehir'de büyük taraftarın, kameraların önünde tıpkı 10 yıldır oynayan bir profesyonel futbolcu gibi, tekmelere kafasını sokarak, aldığı darbelere aldırış etmeyerek oynadı.
Bu maçın onun için ilk 11'de başladığı ilk profesyonel maçı ve hatta Süper Lig maçı olduğunu düşünecek olursak bence ne kadar başarılı olduğunu daha iyi anlarız.

Çıkarken "Bu taraftar seninle gurur duyuyor." tezahüratlarına Alper alkışla karşılık verirken, sanırım hem sahada o, hem de yıllardır altyapıdan oyuncu çıkaramamanın eksikliğini yaşayan biz tribünde duygulanıyorduk. Eskişehir gibi mazisi büyük, Türk futboluna hizmeti büyük bir Anadolu Efsanesi'nin son dönemde altyapısından hiç oyuncu çıkaramamasının burukluğu bugün U19 milli takıma davet edilen Alper Potuk'la birlikte kırılıyor. Özellikle 2000'li yılların başında 2. Ligde çıkma mücadelesi verirken altyapımız kan ağlasa da, son yıllarda altyapımıza daha çok önem verdiğimizi görüyoruz ve 95 jenerasyonu bomba gibi geleceğe benziyor. Şimdi yapmamız gereken Alper'i referans alarak, onun önderliğinde daha çok Eskişehir'li oyuncu yetişirip, onlara daha iyi ortamlarda antrenman fırsatı tanımak, onlarla daha çok ilgilenmek ve forma şansı vermektir. Ancak o zaman kalıcı başarıyı yakalayabiliriz.

Alper bu yolda ilerlerse 26 numaramızı gururla ve onurla taşıyacak ve taraftarın sevgilisi olacak yıldızımızdır. Umarım milli takım kariyeri bu Roma'da oynanacak özel maç sonrasında A milli takıma kadar ilerler. Alper'i tebrik ediyorum ve Eskişehirspor'luluğunu her yerde göstereceğine, bizi daha fazla gururlandıracağına inanıyorum. Darısı diğer genç yıldızlarımıza.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails