14 Ocak 2010 Perşembe

Altay: 0 Eskişehirspor: 5

Şansı mucizelere bıraktığımız Türkiye Kupası'nda, aldığımız şanssız Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra Altay gibi Bank Asya 1. Ligi'nin kaliteli bir takımını deplasmanda 5-0 gibi ezici bir skorla yenmek takımdaki moralleri düzeltmekle kalmadı; kasamıza 100 Bin $'ı da soktu.

Öncelikle 2 gol atarak yıldızlaşan Koray'dan bahsedelim bence. Sağ açık olarak takıma kazandırılan Koray, daha sonra sağ bek olarak takıma alıştırılmış ve hep orada oynatılmıştı. Ama baktığımız zaman sağ açıkta da oldukça başarılı olduğunu bu maç ve önceki maçlarda gördük. Dribblingleri, çalımları ve hırsıyla bu formayı en çok hak edenlerden biri. Burak Yılmaz'ın düşük formunu da düşünecek olursak, sağ açıkta Koray'ın düşünülmesi gerektiğine inanıyorum.

Volkan Yaman'ın da artan formundan bahsetmiştik bundan önceki Fenerbahçe maçı sonrası. Bu maçta da elinden geleni yapmış, perdeyi golüyle açarak takımını rahatlatmış. Umarım bundan sonra da bu performansını artırarak sürdürür Volkan. Şehre ve taraftara uyum sağlamış gözüküyor.

Asıl benim için büyük sürpriz Bülent Kocabey oldu. Bu maçta yaptığı asistler, attığı gol ve Ümit Karan'a atması için bıraktığı gol onu kendine getirir diye umuyorum. Çünkü bu maç bir anlamda da onun çıkış maçı olmuş. Sol açıkta böylesine sıkıntı yaşadığımız bir dönemde onun form tutması, geçen seneki seviyeye gelmesi ve Volkan Yaman'la iyi bir ikili oluşturması bizi çok çok ileriye taşır. Özellikle Ümit Karan'ın attığı golde, topa kendisi vurmak yerine çekilerek daha rahat pozisyondaki Ümit'e bırakması çok sevindirici.

Özetlerden izlediğimiz kadarıyla Sezgin'in çıkışı sürüyor. Ümit Karan'ın gol bulması çok iyi olmuş.

Maçı canlı izleyemediğim için her oyuncu için tek tek yorum yapamıyorum. Ama ortada 5-0'lık bir deplasman galibiyeti var. Her oyuncumuzun elinden geleni yaptığını düşünüyorum.

Bu maç bizim için gerçekten çok iyi oldu, ama rehavete kapılmamamız gerekiyor. Çünkü halen oyun kurucu ve bitirici forvet eksiğimiz sürüyor. 2-3 nokta ve 1-2 de kadro derinliği için yapılacak transferle ligi iyi bir konumda bitirebiliriz. Kupa içinse işimiz hala çok zor bence. Antalyaspor, iddiası kalmayan 2 takımdan ( Altay ve Fenerbahçe) herhangi birini yenerse çıkmayı garantiliyor.

Deplasmanda çok sıkıntı yaşıyorduk, bu galibiyetin hem o açıdan sıkıntıların sonlanması; hem de takım moralinin yerine gelmesi açısından pozitif yönde etki yapmasını diliyorum ve takımımızı kutluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails