21 Ocak 2010 Perşembe

Manisa Maçı Öncesi...

Ligin ikinci devresinde evimizde oynayacağımız Manisa maçı öncesinde eksiklerimiz fazla. Eksiklerimizin bu derece fazla olması aslında biraz transferleri geç yapmamızla da alakalı.

Oynamayacak oyunculara bakarsak: Bülent Ertuğrul, Doğa, Sezer Öztürk, Burak Yılmaz, El Saka

Kondüsyon eksikliği çeken ve takıma henüz katılan Caner ve Fahri'nin de bu maçta oynaması oldukça zor görünüyor. Jaycee ise ikinci yarı duruma göre oyuna dahil olabilir bence.

Rıza Hoca yaptığı açıklamada: "Yeni alınan oyuncularımızı bir program dahilinde en kısa sürede hazır hale getireceğiz. Oyuncuların hepsi kaliteli. Eskişehirspor'a faydalı olacak oyuncular. Şu anda hepsinden faydalanmamız mümkün gözükmüyor, sadece Burak'ın sakatlığı nedeniyle Erkan Zengin'den yararlanacağız. Transfer yaptık, ancak geç yaptık. En kötüsü bu bence. Bu transferleri sezon biter bitmez yapsaydık şu anda Türkiye Kupası'nda yolumuza devam ediyor olacaktık. İki kupa maçına da büyük eksikle gittik.'' demiş.

Yeni sakatlıktan çıkan Mehmet Yılmaz, henüz form bulamayan Erkan Zengin, ve dün 90 dakika milli takımda mücadele eden Alper Potuk'un ilk 11'de oynayıp oynayamayacağı belli değil. Bence ideal 11'imiz;

------------- Ivesa ------------------

Sezgin-- Vucko -- Nadarevic -- Volkan

Koray -- Alper -- Ragıp -- B.Kocabey

----- Ümit ----- Mehmet Yılmaz -----

Manisaspor'a bakacak olursak devre arası onlar da güzel transferler yaptılar. Türkiye Kupası'nda çok iyi işler çıkartan Ege ekibi izlediğim kadarıyla defansa yeni bir yabancı transferi yaptı. Gabriel adında bir Brezilya'lıyı defanslarına takviye ettiler. Kalabane de müthiş bir formla oynuyor. Savunmada başarılı bir ekip. Bunun yanında da ligde attığı 16 golle de Denizli'den sonra en az gol atan 2. takım ünvanına sahip.
Orta sahalarında en dikkat etmemiz gereken isim: Simpson. Teknik kapasitesiyle takımın beyni diyebiliriz onun için. Onu kitlemeyi başarırsak oyun anlayışlarını bozabiliriz. Bunun yanında forvetlerinde Ersen Martin'in olması beni ideal ilk 11'de Vucko'nun kesin olması gerektiği düşüncesine itti. Yüksek toplarda onu çok rahat tutabilecek bir isim Vucko. Ama korkum onun yanında oynayacak Isaac. Nijeryalı oyuncu gerçekten çok süratli. Bu yüzden eğer sağ bekte oynarsa özellikle Sezgin'in Nadarevic'e yardımcı olarak Isaac'in dribblinglerini kesmesi gerekiyor.

Bizde ise gerçekten eksikler can sıkıyor. Şu takımda Jaycee, Sezer, Caner, Fahri gibi isimlerin takıma alıştığını, Mehmet Yılmaz'ın, Doğa'nın, Ümit'in sakatlıktan tamamen kurtulup form tuttuğunu düşünüyorum da; gerçekten çok iyi bir takıma sahip olacağız o zaman. Şu an tek aksayan bölgemiz sağ açık gibi gözüküyor. Orada da Altay maçında harikalar yaratan Koray'ı düşünebiliriz. Bunun yanında yine forma girmeye başlayan Bülent Kocabey de ilk 11'de sahaya çıkmalıdır. Aslında Caner'in gelmesine en çok Bülent için sevindim. Çünkü daha önce alternatifsiz olduğundan belki de form düşüklüğü yaşıyordu. Şimdi forma için yarış kızışacaktır. Forvette yine sıkıntılıyız. Ümit Karan bir türlü golle buluşamıyor. Ve ilk geldiğinde daha oyuna konsantreydi, atamasa bile attırıyordu. Sakatlıktan sonra topu ezmeye başladı. Biraz daha kendini vermeli oyuna.

Maç günü yoğun kar yağışı bekleniyormuş. Bunu da gözardı etmemek gerekiyor. Bozuk zeminde fiziksel güç de çok önemli hale gelecek. Umarım sakatlıksız, büyük taraftarın önünde temiz ve güzel 3 puanla başlarız ikinci devreye. Allah utandırmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails