19 Şubat 2010 Cuma

Zor Sınav - Gençlerbirliği Maçı Öncesi

İlk kez 2 maç üstüste kazanmanın tadına varıp, belki de ilk 6 düşlerimizle evimizde zorlu Gençlerbirliği maçına çıkıyoruz.
Gençlerbirliği'nin geçen haftaki mağlubiyeti kimseyi şaşırtmasın. Gerçekten çok iyi, ayağa top yapan ve kaliteli oyuncuları var. Özellikle son dönemde adından oldukça söz ettiren sol açık "Hurşit Meriç"i savunmak önemli. Bunun haricinde Mustafa Pektemek, Burhan Eşer, Kahe gibi hücumda oldukça etkili silahları var.
Bizde ise son gün çıkan Volkan'ın sakatlığı can sıkıyor. Uzun süredir maç oynamamış Murat Önür mü, yoksa son dönemdeki formsuzluğuyla tekrar yedek kulübesine çekilen Sezgin mi sol bek oynar bilinmez ama kim oynarsa oynasın, hücumda sol açıkta sıkıntı yaşayabileceğimizdir. Caner'in ilk 11'de başlaması mümkün olmadığına göre, Bülent Kocabey'in de formsuzluğundan ötürü yine sol açıkta Mehmet Yılmaz başlayabilir. Durum böyle olunca da sol kanat ataklarımız tamamen ölebilir. Ama ben Rıza Çalımbay'ın buna bir şekilde çözüm bulacağına inanıyorum. Aydın'ın ilk 18'e alınacağını düşünüyorum. İkinci yarının sonlarında sol açıkta Aydın'ı görebiliriz. İnşallah onun için de iyi bir başlangıç olur.
Sağ kanadımızda ise, her zaman dediğim gibi sağ bekte Koray, sağ açıkta Erkan Zengin olmalı. Bence artık bu sefer öyle başlayacağız karşılaşmaya. Sezer'i yine ikinci yarının başında dahil edebilir Rıza Hoca oyuna. Çünkü oyun sisteminde 2 ön libero var, bunu maçın başında asla bozmuyor. Forvette ise Jaycee - Ümit Karan ikilisini görebiliriz. Defansta stoper zaten Nadarevic - El Saka klasik ikilisinden oluşacaktır. Ön liberoda ise Bülent Ertuğrul - Doğa tercihimdir, ama Ragıp oynayacağına Alper oynasın bana kalırsa.
Aslında kadro derinliğimiz oldukça geniş, bu yüzden ilk 11'i çok iyi kurmalıyız. Çünkü değiştireceğimiz her ekstra oyuncu elimizi kolumuzu bağlayacaktır. Örneğin Bülent Ertuğrul'u sağ bekte başlatır da, daha sonra Koray'ı oraya çekip, Bülent Ertuğrul'un yerine Erkan Zengin'i alırsanız boşu boşuna 1 oyuncu değişikliğiniz gitti demektir. Yedek kulübenizde Aydın, Adem, Bülent Kocabey, Sezer, Caner Celep, belki de Jaycee gibi isimler var. Hepsi de ilk 11'de çıkabilecek oyuncular fakat bizim için önemli olan, hangisinden hangi bölgede maksimum verimi alabilirim sorusudur. Bu yüzden hem ilk 11 seçiminde, hem de oyuncu değişikliğinde çok dikkatli olmalıyız.
Umarım güzel bir havada, güzel bir futbolla 3 puanı almayı başarır; yukarı hedefimizi iyice büyütürüz. Gençlerbirliği yenemeyeceğimiz bir takım değil, yeter ki inanalım, Rıza Çalımbay'ın basın açıklamasında dediği gibi bir bütün olalım; gerisi zaten gelir. Allah utandırmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails